Volvo S90 și V90 au primit un facelift și motorizări noi

Volvo S90, V90 și V90 Cross Country includ de astăzi un design exterior rafinat și un sistem de sunet de ultimă generație de la Bowers and Wilkins.

În ceea ce privește aspectul exterior, observăm noi proiectoare de ceață, un nou design al spoilerului și o nouă bară de protecție. Cea mai remarcabilă schimbare este designul nou al stopurilor din spate care includ iluminare LED și semnalizare secvențială pe modelele V90 și V90 Cross Country.

Gama de culori noi pentru exterior și opțiunile de jante îmbunătățesc variantele de personalizare.

La interior, regăsim sistemul audio Bowers and Wilkins ce oferă o experiență îmbunătățită a sunetului, datorită noilor funcții precum amplificatorul modernizat, anularea automată a zgomotului vehicului și noua setare care imită sunetul unui club de jazz.

O altă caracteristică nouă disponibilă pentru interior este sistemul Advanced Air Cleaner cu un senzor pentru particule de 2,5 PM. Acesta permite șoferilor să monitorizeze calitatea aerului din interior și poate elimina în câteva minute aproape toate particulele minuscule din aer.

Atât noul sistem audio Bowers & Wilkins, cât și tehnologia Advanced Air Cleaner sunt acum disponibile pe toate modelele din seria 90 și 60, datorită tehnologiei Scalable Product Architecture (SPA). 

Lista noutăților de la interior este completată de încărcarea wireless pentru smartphone-uri și două porturi USB-C, care înlocuiesc privezele de 12 volți din spate.

În ceea ce privește materialele de interior, tapițeria exclusivă din amestec de lână folosită pentru prima dată în XC90 anul trecut este acum disponibilă pe toate modelele 90 și 60, existând totodată și opțiunea pentru un interior fără piele în versiunile de top.

Lansată pentru prima dată anul trecut pe SUV-urile XC90 și XC60, tehnologia mild hybrid de 48 de volți este acum disponibilă și pe versiunile noi ale modelelor Volvo S90 și V90. Disponibilitatea motorizării mild hybrid de pe V90 Cross Country reprezintă prima variantă electrificată din istoria gamei Cross Country.

Tehnologia Volvo mild hybrid oferă șoferilor un consum de combustibil redus cu până la 15% și reduceri ale emisiilor. Sistemul de frânare brake-by-wire interacționează cu sistemul de recuperare a energiei și reduce consumul de combustibil și emisiile prin recuperarea energiei cinetice în timpul frânării.