Kia prezintă gama de motorizări pentru noul Sorento

După ce am văzut primele imagini oficiale cu noua generație Sorento, Kia Motors Corporation ne dezvăluie detaliile noii platforme și ale sistemelor de propulsie pentru acesta.

Generația a patra a modelului Sorento va fi primul SUV bazat pe noua platformă Kia. Având o structură compactă a compartimentului motor, console mai scurte și un ampatament mai mare, platforma permite un design nou, elegant și o ținută de drum îmbunătățită a automobilului, precum și o rulare confortabilă.

Lungimea totală a crescut cu 10 mm față de predecesorul său, în timp ce ampatamentul este mai lung cu 35 mm, ajungând la 2.815 mm. Cabina oferă acum mai mult spațiu decât multe dintre SUV-urile de clasă medie, în timp ce proiectarea inteligentă a habitaclului oferă un spațiu de top pentru bagaje.

În funcție de piața de comercializare, noul Sorento este disponibil cu următoarele sisteme de propulsie:

  • Europa, America de Nord și Coreea de Sud: Sistem de propulsie „Smartstream” hibrid ce cuprinde un motor T-GDi de 1.6 litri, un motor electric de 44.2 kW și un pachet de baterii lithium-ion polymer de 1.49 kWh. Puterea totală generată de acest sistem este de 230 de cai putere și cuplu de 350 Nm.
  • Europa și Coreea de Sud: Motor diesel „Smartstream” cu patru cilindri, de 2.2 litri, cuplat la noua transmisie cu dublu ambreiaj și 8 trepte de viteză 8DCT. Puterea produsă de acesta este de 202 cai putere și cuplu de 440 Nm.
  • America de Nord și Coreea de Sud: Motor „Smartstream” T-GDi de 2.5 litri, cuplat la noua transmisie 8DCT. Puterea produsă este de 281 cai putere și cuplu de 412 Nm.

* Noi sisteme de propulsie vor fi anunțate în viitor, acestea incluzând motoare pe benzină și versiuni puternice plug-in hybrid.

Alături de noua sa platformă și sistemele de propulsie, noul Sorento implementează o gamă de caracteristici de siguranță și confort, avansate tehnologic, ce-l diferențiază astfel și mai mult de alte SUV-uri de clasă medie.

Proiectat și dezvoltat pentru a face față oricărei provocări, noul Sorento își va face debutul în data de 3 martie 2020, la Salonul Auto Internațional de la Geneva.