Kia Picanto Facelift – design și tehnologii noi

Kia Picanto, mezinul familiei Kia, are parte de un facelift. Acesta aduce o gamă de tehnologii noi de siguranță și telematică, dar și modificări de design, atât la exterior, cât și la interior.

Gama Picanto a primit îmbunătățiri la designul exterior mai ales pentru versiunea sportivă GT-Line și versiunea de inspirație SUV X-Line. Partea frontală ale ambelor modele a fost revizuită pentru a oferi fiecărui automobil un design specific. Grila „tiger-nose” oferă un nou aspect texturat de jur-împrejur și o formă mai deschisă. Fiecare partea a grilei „tiger-nose” dispune de o zonă evidențiată cu roșu pentru modelele GT-Line sau cu negru pentru modelele X-Line.

Ambele versiuni dispun acum de blocuri optice redesenate și lumini de zi tip LED. În partea posterioară, automobilul dispune de o nouă combinație de lămpi tip LED și stopuri de ceață cu design mai subțire, care crează o semnătură luminoasă mai ușor de recunoscut.

Atât modelele GT-Line cât și modelele X-Line au un design nou al spoilerelor față și spate cu linii ascuțite pentru un aspect mai modern. Modificările crează un design cu un aspect mai robust pentru X-Line, iar pentru GT-Line un aspect care leagă vizual automobilul de modelele GT performante din gama Kia.

Noul model aduce multiple posibilități pentru personalizare, cu o gamă de 10 culori vibrante gândite pentru a-l face să iasă în evidență. De asemenea, sunt disponibile jante din aliaj pe 14 și 16 inch.

În interior, noul Picanto dispune de o serie de actualizări vizuale și tehnologice, concentrate în jurul sistemului de infotainment și al display-ului digital de 4.2 inch situat în panoul de bord al șoferului. Sistemul de infotainment are un ecran tactil de 8 inch și dispune de conexiune multiplă prin Bluetooth, ce permite utilizatorilor să conecteze până la două dispozitive mobile în același timp. Sistemul oferă standard Apple CarPlay și Android Auto.

De asemenea, este disponibilă o gamă largă de pachete de culori interioare pentru a spori posibilitatea clienților de a-și personaliza interiorul automobilului lor.

Noul model Kia Picanto este disponibil în Europa cu trei motoare noi ‘Smartstream’ pe benzină, fiecare maximizând eficiența și reducând emisiile de CO2 în comparație cu propulsoarele anterioare. Gama motoarelor este compusă din motorul de 1.0 litri T-GDi (turbocharged gasoline direct injection) care dezvoltă 100 CP sau perechea de motoare aspirate natural de 1.0 litri și 1.2 litri DPFI (dual-port fuel injection), care produc 67 și respectiv 84 CP. Acesta este primul model echipat cu noua transmisie manuală automatizată (AMT) dezvoltată de Kia.

Kia Picanto dispune de câteva dintre cele mai noi sisteme de asistență în timpul condusului dezvoltate de Kia: sistemul de asistență la evitarea coliziunii frontale cu dectarea pietonilor și automobilelor, sistemul de asistare la evitarea coliziunii cu traficul din unghiul mort, sistemul de asistență la păstrarea benzii de circulație și sistemul de monitorizare a atenției șoferului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *