Geneva 2018: Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe prezentat oficial

După un an de zile de spionaj după debutul conceptului uimitor de Mercedes-AMG GT de la Salonul Auto de la Geneva de anul trecut, a venit vremea să facem cunoștință cu rivalul pentru Porsche Panamera: Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe.

Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe

Noua mașină a nemților vine cu un profil coupe, portiere fără ramă, grila Panamericana după GT R, faruri MULTIBEAM LED și împarte aceeași platformă MRA folosită de Clasa C, E, CLS și S.

Clienții pot personaliza design-ul exterior cu diverse pachete precum Chrome Package, Night Package ce modifică detaliile cromate cu negru, Carbon-Fiber Package ce adaugă elemente din fibră de carbon, în timp ce pachetul Aerodynamics adaugă un difuzor mărit și flapsuri suplimentare pentru a direcționa aerul către zonele care îl folosesc cel mai mult.

Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe

Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe este disponibil în trei versiuni și o să le detaliez mai jos:

Prima versiune este Mercedes-AMG GT 53 4Matic+, care utilizează un propulsor mild-hybrid compus dintr-o unitate turbo cu șase cilindri în linie de 3.0 litri ce produce 435 de cai putere și un cuplu maxim de 520 Nn și un starter-alternator montat între motor și transmisie care generează încă 22 de cai putere în plus și un cuplu adițional de 250 Nm. Puterea ajunge la toate roțile prin intermediul cutiei de viteze automată AMG Speedshift TCT cu 9 trepte și a tracțiunii integrale 4Matic+. Performanțe: 0-100 km/h în doar 4.5 secunde, viteza maximă 285 km/h și consum mediu declarat 9.1-9.4 l/100km.

A doua versiune este Mercedes-AMG GT 63 4Matic+, care utilizează un propulsor V8 Biturbo de 4.0 litri ce produce 585 de cai putere și un cuplu maxim de 800 Nm. Puterea ajunge la toate roțile prin intermediul cutiei de viteze semi-automată AMG Speedshift 9G cu 9 trepte și a tracțiunii integrale 4Matic+. Performanțe: 0-100 km/h în doar 3.4 secunde, viteza maximă 310 km/h.

A treia versiune, dar nu cea din urmă, Mercedes-AMG GT 63 S 4Matic+, care utilizează același propulsor V8 Biturbo de 4.0 litri, aceeași cutie de viteze, același sistem de tracțiune integrală, beneficiază de 639 cai putere și cuplu maxim de 900 Nm. Performanțe: 0-100 km/h în doar 3.2 secunde, viteza maximă 315 km/h.

Ambele versiuni V8 beneficiază de un sistem de dezactivare al cilindrilor pentru un consum mediu declarat de 11.2 l/100km, iar versiunea GT 63 S primește și un diferenția blocabil pe puntea spate pentru o manevrabilitate sporită.

Noul Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe va ajunge pe piață abia la începutul anului viitor.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *