Dacia Spring – primul model Dacia 100% electric

Dacia Spring trebuia să vadă lumina în cadrul Salonului Auto de la Geneva, dar pentru că a fost anulat primele informaţii au fost oferite sub forma unui comunicat de presă. Aceasta prefigurează cea mai accesibilă mașină 100% electrică din Europa.

Ușoară și compactă, versiunea de serie vizează o autonomie de circa 200 km conform normelor WLTP, fapt care garantează o utilizare polivalentă, atât în mediul urban, cât și pe trasee interurbane. Modelul de serie va fi disponibil în 2021.

Caroseria de culoare gri închis, cu elemente decorative portocalii fluorescente, beneficiază de protecții laterale și de scuturi integrate în barele față și spate. Aspectul de SUV este subliniat de garda la sol supra-înălțată și de prezența barelor de pavilion.

O atenție deosebită a fost acordată blocurilor optice. În partea frontală, farurile 100% LED sunt divizate în două niveluri: o linie orizontală în partea superioară și o serie de elemente grafice integrate în bara de protecție. În spate, cele 4 blocuri optice, de asemenea 100% LED, formează un dublu Y, anunțând viitoarea identitate luminoasă a modelelor Dacia.

Producătorul auto de la Mioveni nu a oferit informații despre dimensiuni, capacitatea bateriei și puterea dezvoltată de motorul electric, dar având în vedere similitudinile cu modelul City K-ZE de la Renault putem specula aceste specificații.

Singura dimensiune specificată este lungimea de 3,73 metri, iar restul dimensiunilor ar putea fi asemănătoare cu cele a modelului City K-ZE: 1,58 metri lățime, 1,48 metri înălțime și o gardă la sol de 151 de milimetri.

Cel mai probabil Dacia Spring va împrumuta motorul electric de 44 CP și 119 CP alimentat de bateria de 26,8 kWh. Bateria se poate încărca de la 0 la 80% în doar 50 de minute dacă se folosește un încărcător rapid.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *