Cum să oprești actualizările automate ale aplicațiilor din Google Play (Android)

Ca regulă generală, aplicațiile pe care le-ați instalat de pe Google Play vor descărca automat actualizări pentru a îmbunătăți performanța acestora pe tabletă sau smartphone. În general, acesta este un lucru bun, dar poate și să vă încetinească telefonul, să utilizați datele mobile (3G/4G) și să vă împiedicați să faceți alte lucruri cu dispozitivul.

Vă voi arăta cum să împiedicați actualizarea automată a aplicațiilor, astfel încât Google Play să actualizeze numai când și cum doriți voi.

Google Play Android

Cum să dezactivați actualizarea automată a aplicațiilor din Google Play
1. Deschideți aplicația Magazin Google Play și apăsați pe sertarul de navigare. Apoi, alegeți Setări.
2. În setările Magazinului Play, alegeți Actualizează automat aplicațiile.
3. Veți vedea trei opțiuni (care pot fi modificate în orice moment): ‘Nu actualiza automat aplicațiile‘, ‘Actualizează automat aplicațiile mereu. Se pot aplica taxe pentru date.‘ și ‘Actualizează automat aplicațiile numai prin Wi-Fi‘.
4. Din cele trei opțiuni alegeți ‘Nu actualiza automat aplicațiile‘. Rețineți că acest lucru înseamnă că va trebui întotdeauna să actualizați manual toate aplicațiile în viitor. Dacă doriți în continuare ca aplicațiile să se actualizeze automat, dar nu pe conexiunea de date 3G/4G, selectați ‘Actualizează automat aplicațiile numai prin Wi-Fi‘.

Cum să actualizați manual aplicațiile din Google Play
1. Dacă ați setat ca Magazinul Google Play să nu actualizeze automat aplicațiile, va trebui să o faceți manual. Pentru a actualiza manual o aplicație, trebuie să accesați ‘Aplicațiile și jocurile mele’ de pe Google Play, deschideți astfel sertarul de navigare și selectați-l.
2. Vi se va deschide o listă cu aplicațiile dvs. instalate în prezent pe dispozitiv. În lista Actualizări, veti vedea că aplicațiile sunt împărțite în categorii: Actualizări disponibile și Actualizate recent.
3. Aplicațiile cu actualizări disponibile sunt listate în partea de sus. Puteți alege să le actualizați una câte una sau toate cu ajutorul butonului ‘Actualizați-le pe toate‘ din partea de sus.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *