Cloud: Soluții de stocare online gratuite

Serviciile de stocare în cloud reprezintă o alternativă la mediile de stocare tradiționale, cum ar fi hard disk-urile, ssd-urile sau stick-urile de memorie. Acestea vă permit să stocați imagini, videoclipuri, documente și alte fișiere, iar ulterior să le puteți accesa de pe orice tip de dispozitiv care are o conexiune la internet. Mai jos regăsiți o listă cu furnizori care oferă soluții de stocare gratuite în cloud.

Degoo – 100 GB

Este unul dintre furnizorii care oferă cel mai mare spațiu de stocare în cloud. Dar, serviciul are o serie de limitări.

  • Fișierele pot fi încărcate de pe maxim 3 dispozitive.
  • Dimensiunea maximă pentru un fișier trebuie să fie de 512 MB
  • Contul trebuie accesat cel puțin o dată la 90 de zile

Pentru upgrade prețul este de 3 dolari / lună – 500 GB. Link către Degoo.


MEGA – 50 GB*

Acesta oferă 50 GB spațiu de stocare gratuit doar pentru primele 30 de zile, după care spațiul de stocare este redus până la 15 GB. Se poate obține spațiu suplimentar prin instalarea aplicației pentru desktop (20 GB) și pentru mobil (15 GB) care expiră după 180 de zile. Serviciul limitează încărcarea la 1 GB de date la fiecare șase ore. Link către Mega.


Google Drive – 15 GB

Acesta oferă aplicații dedicate pentru majoritatea platformelor populare și nu include reclame. Cei 15 GB de stocare sunt partajați între Drive, Gmail și Foto. Pentru a beneficia de mai mult spațiu se poate face upgrade la 100 GB pentru 9,99 lei / lună. Link către Google Drive.


BOX – 10 GB

Serviciul nu se diferențiază față de alți furnizori, acesta este disponibil pentru majoritatea platformelor populare. În cazul acestui serviciu dimensiunea maximă pentru un fișier trebuie să fie de 250 MB. Link către BOX.


pCloud – 10 GB

Acest serviciu nu este la fel de cunoscut ca cele enumerate mai sus, dar vine fără limitări când este vorba de banda alocată sau de dimensiunea maximă a fișierului. Este disponibil pe majoritatea platformelor și are playere audio și video integrate. Link către pCloud.


Icedrive – 10 GB

Acest serviciu a fost lansat în ianuarie 2019, oferă 10 GB spațiu de stocare și limitează încărcarea la 3 GB de date la fiecare 24 de ore. Link către Icedrive.


MediaFire – 10 GB

Acest serviciu vă permite să încărcați mai multe fișiere simultan, dar dimensiunea maximă a unui fișier nu trebuie să depășească 4 GB. Spațiul standard este de 10 GB, dar poate fi mărit până la 40 GB prin diverse activități (conectare la Facebook, Twitter, invitare de prieteni, etc.). Link către MediaFire.


OneDrive – 5 GB

Acesta este un serviciu integrat nativ pe dispozitivele care rulează Windows 8, 8.1 sau 10, dar este accesibil de pe majoritatea platformelor populare. Spațiul de stocare este de 5 GB, dar poate fi mărit până la 15 GB. Acest lucru este posibil prin invitarea altor persoane care să-și creeze cont. Pentru upgrade prețul este de 7,99 lei / lună – 100 GB. Link către OneDrive.


Orange Cloud – 10 / 25 GB

Acest serviciu se adresează abonaților și utilizatorilor de cartelă Orange PrePay. Spațiul de stocare oferit variază în funcție de serviciile de voce alese. Link către Orange Cloud.

  • 10 GB spațiu de stocare – pentru abonamentele de voce cu o taxă lunară mai mică sau egală cu 12 euro
  • 25 GB spațiu de stocare – pentru abonamentele de voce cu o taxă lunară mai mare de 12 euro
  • 10 GB spațiu de stocare – pentru toți clienții care activează o opțiune de voce sau internet de minim 5 euro credit.

Digi Storage – 20 / 50 GB

Acest serviciu se adresează abonaților DIGI. Spațiul de stocare oferit variază în funcție de pachetul de internet ales. Link către Digi Storage.

  • 20 GB spațiu de stocare – pentru pachetul Digi Net Fiberlink 500
  • 50 GB spațiu de stocare – pentru pachetul Digi Net Fiberlink 1000

Care sunt serviciile de găzduire în cloud pe care le utilizezi ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *