Cât costă producția unui iPhone 8 și iPhone 8 Plus ?

Mai sunt câteva zile până când primele unități de iPhone 8 vor fi livrate către clienți în România, dar până atunci să vedem cât costa fabricarea lor.

IHS Markkit, o companie specializată în studii de piață, estimează un cost de producție de 247 dolari pentru un iPhone 8 de 64GB și de 288 dolari pentru un iPhone 8 Plus tot în varianta de bază cu 64GG spațiu de stocare.

iPhone 8

Prețul nu este cu mult mai mare comparativ cu modelele precedente, un iPhone 7 avea un cost de productie de 237 dolari (cu 10 dolari mai ieftin), iar iPhone 7 Plus ajungea la 270 dolari. Această diferență vine din costurile spațiului de stocare (de la 32GB la 64GB), noul sistem de cameră și procesorul A11 Bionic.

(P) Noua generație de iPhone merită o rețea pe masură. Iar începand de astăzi, iPhone 8 și iPhone 8 Plus sunt disponibile pentru precomandă la Orange. Detalii aici

Cele mai scumpe componente din noul iPhone sunt display-ul (52 dolari), carcasa de sticlă (50 dolari), noul sistem de cameră (32 dolari), procesorul A11 Bionic (27 dolari) și memoria flash (31 dolari).

Chiar dacă costul de producție este mic, lânga acesta se mai adaugă: marketing, logistică, salarii si multe altele.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *